23 december 2009: Urk protesteert massaal tegen windpark MER

De Urker bevolking heeft meer dan vijfhonderd zienswijzen tegen de milieu effectrapport (MER) van Windpark Noordoostpolder ingediend. Er is protest aangetekend tegen vrijwel alle aspecten van de MER, variërend van horizonvervuiling tot veiligheidsaspecten. ‘Dit toont aan het windpark op lokaal niveau voor veel maatschappelijk onrust zorgt’, zegt woordvoerder Leen van Loosen.

Vandaag is de uiterlijke datum waarop zienswijzen tegen de MER kunnen worden ingediend. De Stichting Erfgoed Urk (SEU) stelde samen met Comité Urk Briest voorbeeld zienswijzen op die door omwonenden konden worden aangepast en opgestuurd. ‘De telefoon stond dagenlang roodgloeiend’, aldus Van Loosen.

 

SEU bekritiseert tien aspecten van het geplande superwindpark in een 25-pagina lange zienswijze. De locatie van Windpark Noordoostpolder, bestaande uit 93 turbines die volgens SEU als een ‘hekwerk’ het voormalig eiland zullen ‘omheinen’, wordt door de stichting als zeer ongelukkig beschouwd. Volgens SEU zijn in de afweging alleen de belangen van gemeente Noordoostpolder meegenomen, en niet die van het aangrenzende Urk, een gemeente met 18.000 inwoners. Ook vindt de Urker stichting dat voor een project dat als Rijksinpassingsplan wordt uitgevoerd op nationale schaal een afweging van mogelijke alternatieve locaties zowel op zee als op land moet worden gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: