SEU neemt raadsleden mee op Ginkiestocht

26 juni 2018 – Vandaag organiseerde Stichting Erfgoed Urk (SEU) een informatieve Ginkiestocht voor Urker gemeenteraadsleden. Met de wandeling wilde SEU de raadsleden wijzen op mogelijkheden en verbeterpunten ten aanzien van het Urker erfgoed, vooruitlopend op de nieuwe Urker Cultuurnota.

Tijdens de wandeling pleitten voor een hernieuwd restauratiebeleid als speerpunt van de gemeente, met verdere aanpassing van de bouwverordeningen voor betere waarborgen voor bescherming van het dorpsgezicht. In het economisch beleid van de gemeente zou volgens ons ook aandacht moeten komen voor cultureel en kunstzinnig ondernemerschap.

Tijdens de wandeling herinnerden we de raadsleden aan de bijna vergeten boerengeschiedenis van Urk. We pleitten voor herbouw van de historische muziekkoepel en de Kaap, ter herinnering aan de zeilschepen die vanuit de Amsterdamse haven langs Urk richting Noordzee voeren. Een ander belangrijk punt dat we deelden is het feit dat de Oudestraat de enige Middeleeuwse straat in de provincie Flevoland is, met een fascinerende ontstaansgeschiedenis – een stukje geschiedenis dat zichtbaarheid verdient.

Klik hier voor de brochure met informatie over de wandeling en onze aandachtspunten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: